Best wines of Posavje

Dobrodošli v novi posavski vinski zgodbi – BEST WINES of POSAVJE.

 Posavje se s svojo butično ponudbo vedno bolj uveljavlja na zemljevidu slovenskih turističnih destinacij. Za obisk zelenega koščka raja na zemlji pa zadnje čase obstaja tudi vse več vinskih razlogov. Številna odličja, ki jih posavski vinarji dosegamo na ocenjevanjih vin doma in v tujini in jih je iz leta v leto več, dokazujejo, da posavska vina zmorejo zadovoljiti tudi najbolj zahtevne vinoljube.

V ekipi Kleti Krško je ideja o povezovalnem dogodku, ki bi na eni strani spodbudil sodelovanje posavskih kreatorjev vin, na drugi pa tradicijo lokalnega vinogradništva in vinarstva približal v prvi vrsti domači pa tudi širši javnosti, zorela kar nekaj let. Veseli in ponosni smo, da je ta ideja na zadnji avgustovski četrtek v letu 2021 dobila svoje ime.

Zgodba Best wines of Posavje se tako letos nadaljuje – skupaj z vinarji iz Vinorodne dežele Posavje in njihovimi izbranimi v letu 2022 nagrajenimi vini.

LETOŠNJI BEST WINES OF POSAVJE PRINAŠA DOBRODELNO NOTO.

Zbrana sredstva od prodanih vstopnic letos v celoti namenjamo šolskemu skladu Osnovne šole Leskovec pri Krškem, ki velik del sredstev namenja tudi reševanju socialnih stisk, ki jih je iz leta v leto več. Z zbranimi sredstvi pa šola med drugim vsako leto poskrbi tudi za izboljšanje pogojev za vzgojno-izobraževalno delo, ki ga uspešno nadgrajujejo z nadstandardnim programom in opremo.

Kaj lahko pričakujete obiskovalci?

• nagrajena vina (Decanter World Wine Awards, Great American International Wine Competition, Festival modre frankinje, Teden cvička, Cvičkarija) ter njihovi kreatorji, vinarji Vinorodne dežele Posavje na enem mestu

• prizorišče, kjer se vina počutijo kot doma (vinska klet)

• edinstven spremljevalni program

• »odprta kuhinja« pod arkadami

• ekskluzivni vinski koktejli

• festivalski program – vstopnica vključuje možnost degustacije vseh vzorcev

Se vidimo 25. avgusta 2022 pod grajskimi oboki Kleti Krško.

Utrinki Best Wines of Posavje 2021:

Klet Krško

Zadnje novice

Novice iz Kleti Krško

Najnovejše novice, obvestila in dogajanja, naravnost iz Kleti Krško.

Ste stari več kot 18 let?

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena le polnoletnim osebam.

This site is registered on wpml.org as a development site.