4. Festival modre frankinje v Sevnici

V soboto, 13. septembra, smo se udeležili 4. Festivala modre frankinje v Sevnici, pod zanimivim sloganom ''Pijem modro.'' Zaradi napovedi slabega vremena smo se preselili iz planirane lokacije na Gradu Sevnica v Kulturno dvorano Sevnica. Obiskovalci iz vse Slovenije in tudi tujine so lahko pri nas poskusili Modro frankinjo l. 2011, Modro frankinjo Prestige l. 2009 in Modro frankinjo suhi jagodni izbor l. 2012 iz bizeljsko-sremiškega vinorodnega okoliša.

Pohvalimo se lahko tudi z zmagovalko festivala. Naša modra frankinja suhi jagodni izbor letnik 2012 je namreč že drugo leto zapored osvojila najvišjo oceno Festivala. Frankinja SJI je posebna trgatev, saj je bila opravljena na dan Sv. treh kraljev, 06.01.2013, ter sodi v kategorijo predikatnih vin.

V kolikor ste se udeležili festivala, zagotovo ne boste pozabili okusa plemenitega rdečega vina iz Posavja. Vsi ostali pa ste vabljeni, da nas obiščete v kleti Krško in jih degustirate v prijetnem grajskem ambientu, kjer frankinja tudi zori. Vabljeni.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi