LINIJA CLASSIC

To linijo zaznamujejo prepoznavna sadnost, všečna svežina in vabljiva pitnost. Lahko bi rekli, da so vina prikupna, enostavno razumljiva, za vsakdanje uživanje k najrazličnejšim jedem.

Beli pinot, 0,75 l

Prikupen predstavnik skupine številnih pinotov. Začelo se je z modrim, eno najstarejših vinskih sort v evropskem prostoru. Z barvno mutacijo je nastal sivi pinot in nato še beli. Vse to se je pred stoletji dogajalo v Franciji. Torej je francoskega porekla, a se dobro počuti marsikje drugje, tudi v vinorodni deželi Posavje. Ne more in niti noče skriti rodbinskih lastnosti: izrazita sadnost, po svežem jabolku, tudi hruški in kutini. V izvedbi Classic je telo srednje bogato, kisline so umirjene, v ustih deluje sveže in mehko. 

K hrani

Čeprav ni mediteranska sorta, ne bo podlegla priboljškom, ki nam jih ponuja morje: škampi, školjke, lignji, hobotnice, najsi bodo na žaru, v omaki, s testeninami ali rižem. Vse te jedi delujejo rahlo sladkasto. Za večji užitek k takim ponudimo vino z lepo kislino, da se kontrasta združita v harmonično celoto. Ljubitelji mesa, ne oklevajte: piščanec na žaru, ocvrt, pečen skupaj s krompirjem, ribji file, tudi teletina. Ne boste zgrešili!

Temperatura serviranja

od 10 do 12 °C

Spletni nakup

Beli pinot 0,75 l 7,20 €

Povpraševanje

Podrobnosti o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilnik o zasebnosti.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi