LINIJA PREMIUM

Že ime pove, da smemo od nje pričakovati več kot od osnovne linije Classic. Vsa tri vina so ustekleničena s plutovinastimi zamaški, kar govori o resnejših namenih, torej so primerna tudi za nekajletno zorjenje, če jih ne boste zaužili takoj. V priljubljenih trgovskih verigah niso naprodaj, samo v vinotekah, sicer pa so namenjena predvsem gostincem. Zeleni silvanec in beli pinot negujemo v inoks posodi, da ohranita čim več svežine in sadnosti. Modra frankinja zori v velikih lesenih sodih, le desetina v malih sodčkih, da se lesa na čuti preveč in so note barika zgolj fine in nevsiljive začimbe.

Beli pinot Premium, 0,75 l

Še eden iz skupine tistih, ki jih redkeje srečamo kot sortne v steklenicah. Za ljubitelje pinotov, za privržence resnih vin, kajti beli pinot Premium to zagotovo je. Značilna sadna aroma, skladno jo sestavljajo hruška, breskev in melona, vse skupaj se poveže v vonj po sadnih bombonih. Se morda  spomnite tistih 505 s črto? Če ste iz mlajše generacije, zagotovo ne, lahko pa ta vonj mladosti starejših generacij doživite prav s tem belim pinotom. Tudi okus vas ne bo razočaral, saj je vino ekstraktno bogato in polno, kljub zrelosti mu svežine ne manjka. 

K hrani

Zakaj sploh iščemo in predlagamo neke jedi k temu ali onemu vinu? Mar ni to kaprica someljejev? Nikakor! Samo pomislite, koliko truda je bilo potrebnega za eno samo preprosto jed, od njive ali hleva do kuhinje. In koliko dela ter znoja za kozarec dobrega vina, od vinograda do kleti. Vse te napore lahko z neprimerno izbiro vina k neki jedi izničimo, razvrednotimo oboje. Kaj smo že rekli za beli pinot Classic? Kje ne morete zgrešiti? K temu dodajte še malo smelosti, drznosti, začinjenosti.

Temperatura serviranja

od 11 do 13 °C

Spletni nakup

Beli pinot Premium 0,75 l 9,60 €

Povpraševanje

Podrobnosti o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilnik o zasebnosti.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi