Cviček PTP, 1 L

3,70 €

Cviček ponotranja dolenjsko pokrajino in človeka

Če se dotakneš dolenjske zemlje, poduhaš naše reke, travnike in gozdove, boš v prepletu vonjev prepoznal domačnost cvička, ki očara s svojo enostavnostjo in preprostostjo. Cviček je namreč takšen kot dolenjski človek. Da bi opisal njegovo veličino, ne potrebuješ veliko besed – je ljudsko vino, zato ga imamo radi.

Videz, aroma in okus

Videz: rubinasto rdeča barva, rahlo vijolični odtenki.
Aroma: jagodičje, maline.
Okus: pitno, lahkotno, igrivo.

Sommelier priporoča

K hrani: kot nepogrešljiv sopotnik vsakdanjega preprostega jedilnika kot tudi pomembnih družinskih praznovanj, v družbi s krškopoljskim prašičem ustvarjata harmonično gastronomsko doživetje.
Temperatura serviranja: 12–14 °C.
Potencial staranja: do 2 leti.

Pridelava

Grozdje: žametna črnina, modra frankinja, kraljevina, laški rizling, rumeni plavec …

Zgodba

Zgodba: Cviček s tradicijo - Svetovni vinski posebnež Cviček ptp je vino z bogato večstoletno tradicijo. Posebnež zato, ker je pridelan iz rdečkastih, rdečih in belih sort, kar evropska zakonodaja dovoljuje le izjemoma. Cviček ptp iz Kleti Krško navdušuje z nežnim okusom vabljive kakovosti, kar dokazujejo tudi številna priznanja z ocenjevanj vin. Je suho vino z nizko alkoholno stopnjo, do 10 % vol, v katerem se odseva radoživa dolenjska pokrajina. Lahkotno, sveže, pitno in hkrati živahno vino Cviček ptp je vino sodobnega človeka. V Evropski uniji je zaščiten z oznako ptp – priznano tradicionalno poimenovanje, kar mu zagotavlja visoko kakovost in hkrati postavlja stroga pravila, po katerih ga lahko pridelujemo le v njegovi domovini Dolenjski. Prav zato je edinstven. Več

Produktni list

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi