Vaša košarica je prazna
1 h 30 min
(avtor recepta Jože Čop, gostinstvo in catering team Čop)
Ura ali ura in pol bo dovolj, da zadnjo kračo skuhamo do mehkega. Zarežemo z dveh strani in z roko ločimo meso od kosti.
Iz vseh sestavin, ki naj bodo sobne temperature, naredimo kvašeno testo. Na olju prepražimo čebulo in jo dodamo testu, ki smo ga gladko umesili. Ko testo vzhaja, ga pregnetemo in pustimo še enkrat vzhajati, nato ga razvaljamo na pomokani površini in nanj položimo kuhano kračo. Testo obrežemo, ga zavijemo, položimo v pekač s peki papirjem, premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo pri 180 °C 20 minut.
Smetano stepemo, dodamo muškatni orešček, hren, sol in sesekljane suhe slive. Želatino, ki smo jo namakali v hladni vodi, raztopimo nad soparo, prilijemo k smetani, dobro premešamo, nadevamo v modelčke in ohladimo čez noč.
Jajce razžvrkljamo, dodamo cviček in sladkor ter stepamo nad soparo, da se zgosti.
Na krožnik damo regrat, nanj položimo hrenovo peno, dodamo manjše rezine krače v testu, rob krožnika pokapamo s cvičkovim šodojem, za dekoracijo lahko uporabimo liste ocvrtega pelina ali sveže trobentice.
Ponudimo s kozarcem cvička PTP Vinske kleti Krško.
Za več informacij nas pokličite na tel. 07/48 82 510 ali 041/254 867 (Katarina Simončič) ali nam pišite na e-naslov katarina.simoncic@kz-krsko.si.
Dober tek!
Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.