Gourmet Sauvignon izbor 2010

61,00 €

Resda v spodnjem delu predikatne piramide, a razlike z zgornjim delom in vrhom so tako majhne, da so skoraj zanemarljive. Sauvignon je hvaležna sorta za mojstre predikatov. Na splošno namreč velja, da višji ko je predikat, bolj izgublja značilno sortno aromo, ker v ospredje prihajajo botritične in zorilne note. Toda ne vedno in povsod, še zlasti to velja za sauvignon, saj nas pogosto preseneti s sortno prepoznavnimi aromami, ki so očitno trdožive in se ne dajo zlahka. Lepa iskriva barva starega zlata, vonj po suhem senu, papriki, poprovi meti, rožičih in tropskem sadju. Sortno prepoznaven z botritično zrelim pridihom v ozadju. Zaradi značilne sauvignonske kisline, ki mu kljub sladkorju daje vabljivo pitnost, bo zdržal še leta.

Sommelier priporoča

K hrani: Izbor in izziv hkrati. Kadar iščemo kar najboljše ujemanje jedi in vina, v tem primeru sta oba pola sladka, lahko prevladuje harmonija okusov: da jed ne prevlada nad vinom in obratno, da sta v sozvočju, kajti le tako ponudita skupaj več kot posamično. Lahko se odločimo tudi za skladnost arom ali obojega. Meta, rožiči, tropsko sadje v vinu, meta, rožiči, tropsko sadje v sladici. Naj stopi na plan slaščičarska domišljija!
Temperatura serviranja: od 13 do 15 °C

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi