Klet Krško

V svojem okolju smo prisotni že skorajda stoletje.  S svojo bogato zgodovino, edinstveno kulturo, miti in legendami ustvarjamo uspešno zgodbo o vrhunskem vinu in vinsko gastronomskih doživetjih. 

Začetki organiziranega vinogradništva in kletarstva na Dolenjskem

Če želite razumeti mentaliteto Kleti Krško, se morate z nami sprehoditi daleč v leto 1928, ko je bila ustanovljena prva Vinarsko vinogradniška zadruga Kostanjevica na Krki. To je pomenilo nov organiziran pristop k vinogradništvu in kletarstvu ter dvig prepoznavnosti dolenjskih vin – predvsem že priljubljenega avtohtonega cvička.

Obuditev stare grajske kleti

V osemdesetih letih se je Vinarska zadruga iz Kostanjevice preselila v Leskovec pri Krškem ter s tem obudila staro grajsko klet iz leta 1770, ki se nahaja v neposredni bližini gradu Šrajbarski turn in v kateri je nekoč zorelo vino mogočne rodbine Auersperg. Vinarska zadruga se je preimenovala v Kmečko zadrugo Krško. Pod okriljem zadruge klet deluje še danes. 

Blagovna znamka TURN

V blagovno znamko TURN smo umestili tri skupine vin, ki se delijo na TURN Classic, TURN Premium ter TURN Gourmet. Na ta način smo naša vina nadgradili od osnovne litrske različice do skupine vin, ki so namenjena najbolj zahtevnim vinoljubom. Vsem vinom je skupna zgodba, ki se tematsko prepleta skozi vonje in okuse, kar blagovni znamki vin TURN daje edinstven in pristen značaj ter svojstven temperament.

Zakaj nas morate obiskati? 

Klet Krško pooseblja cviček, saj imamo najdaljšo tradicijo – naše litr'ce cvička polnimo že več kot 50 let.

Letno pridelamo okoli 1 milijon litrov vina.

Klet Krško je največje cvičkova klet na svetu.

Naša vinska klet se nahaja v grajskih prostorih iz  leta 1770 in je prežeta s skrivnostnimi grajskimi zgodbami, miti in legendami.

Naša pomlajena ambiciozna ekipa si je zastavila visoke cilje z zagotovilom, da vam pričaramo nepozabno vinsko gastronomsko doživetje.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi