Kraljevska penina

Kraljevska penina je pripravljena po klasični šampanjski ali tradicionalni metodi, kot se za njeno ime spodobi.

Kraljevska penina, 0,75 l

V primernem kozarcu, ni nujno, da je ozek, visok in tulipanast, lahko je večji in bolj trebušast, se vam najprej ponuja razigran ples finih mehurčkov, ki se z dna kozarca vztrajno dvigajo proti vrhu in na površini tvorijo zapeljivo ogrlico. Nato izginejo, da bi dali priložnost novim. Kraljevska penina je pripravljena po klasični šampanjski ali tradicionalni metodi, kot se za njeno ime spodobi. Drobni in fini mehurčki govorijo o kakovosti: drobnejši in finejši ko so, boljša in zrelejša je penina. Vonj je čist, saden, svež, po rdečih češnjah, malinah, robidah. V ustih deluje resno, skoraj ne bi rekli, da je osnovno vino nagajivi in radoživi cviček. 

K hrani

Kraljevsko penino najprej priporočamo za aperitiv. Prijetna kislina in živahni mehurčki bodo vzdramili brbončice v ustih in vzbudili tek, kar je naloga dobrega aperitiva. Pri tem lahko dodate tudi sveže jagode. Ali pa na koncu obeda, za nežen posladek in slovo. Tudi h kaki manj sladki sadni piti, zavitku ali biskvitu se bo prilegla.

Temperatura serviranja

od 6 do 8 °C

Povpraševanje

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi