Kronanje 21. vinske kraljice Slovenije Maje Žibert

V petek, 13. januarja 2017, je minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan ob pomoči predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca in pokroviteljev institucije Vinska kraljica Slovenije v hotelu Radin v Radencih kot 21. vinsko kraljico Slovenije okronal Majo Žibert iz Šentruperta. V letu 2017 bo združevala slovenske vinorodne dežele ter slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino doma in po svetu. Novembra 2016 jo je izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke.

Na slovesnosti kronanja je prisotne uvodoma pozdravil in nagovoril Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, ki je nosilec institucije Vinska kraljica Slovenije. Slavnostni govornik je bil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan. Od jubilejne, 20. krone se je z nagovorom poslovila Sara Stadler, 20. vinska kraljica Slovenije, za leto 2016.

Po tem, ko je bila Maja Žibert okronana za 21. vinsko kraljico Slovenije, ji je kot prvi čestital Mihael Feher, direktor poslovnega centra vzhodne Slovenije pri Novi KBM, ki je dolgoletna glavna pokroviteljica institucije Vinska kraljica Slovenije. Pokrovitelj avtomobila, Avto Rajh  Ford, Ljutomer, Murska Sobota, Dušan Rajh je novi kraljici predal ključe avtomobila Ford C-max dizel. V imenu pokrovitelja kraljičinega vina, Modre frankinje Premium 2015, Vinske kleti KZ Krško, je visoke goste nagovoril Janez Živič, direktor KZ Krško. Maji Žibert je kot novi vinski kraljici Slovenije čestital Rupert Gole, župan občine Šentrupert, ki je letos zlata pokroviteljica institucije. Kot predstavnik občine, v kateri domuje vinogradniško društvo Maje Žibert, je prisotne pozdravil Anton Maver, župan občine Mokronog - Trebelno, njene bronaste pokroviteljice. Zbrane je nagovoril Cvetko Zupančič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, ki je srebrna pokroviteljica projekta. Kot predstavnica vinskih kraljic Slovenije prejšnjih letnikov je Maji Žibert čestitala Sandra Vučko, 19. vinska kraljica Slovenije, kot predsedujoči matičnemu Društvu vinogradnikov Mokronog pa Toni Bulc. V vlogi gostitelja in enega največjih pokroviteljev institucije Vinska kraljica Slovenije je goste pozdravila Vesna Maučec, direktorica hotelov Zdravilišče Radenci, Sava Turizem, d. d.

Za glasbeni program je tenkočutno poskrbela zasedba Lilith, v kateri poje tudi Maja Žibert, prireditev pa je povezoval Stane Kocutar.

21. vinska kraljica Slovenije Maja Žibert se je rodila 25. 6. 1993 v Novem mestu. Osnovnošolsko izobraževanje je zaključila v Šentrupertu, srednjo šolo in maturo na Gimnaziji Želimlje, univerzitetni študij pa na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru. Po izobrazbi diplomantka turizma (UN) nadaljuje študij v 2. letniku magistrskega študija turizma na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru v Brežicah. Je tudi prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru. Maja Žibert je članica več društev, turističnih, kulturnih in prostovoljnih skupin, večkratna prostovoljka na mednarodnih prostovoljskih odpravah ter aktivna pevka v vse bolj prepoznavni glasbeni skupini Lilith.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi