Martinovanje v Kleti Krško

Kmečka zadruga Krško in podjetje Kostak Krško sta v vinski kleti zadruge pripravila že tradicionalno, 10. martinovanje zapovrstjo, za poslovne partnerje, predstavnike občin in sodelavce. Številne zbrane so nagovorili, predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha, direktor Kmečke zadruge Krško Janez Živič in župan občine Krško mag. Miran Stanko. Ob glasbenem programu, ki so ga izvedli Anja Žabkar, Jernej Železnik in Adolf Moškon, je zbrane pozdravila tudi 18. cvičkova princesa Anja Mrhar.

Vemo, da je martinovo star ljudski običaj, ki ga pri nas in v Sloveniji praznuje 11. novembra, na dan, ko goduje sv. Martin. To je praznik, ki naznanja konec dela na polju ter dan, ko se mošt spremeni v vino. Iz tega izvira tudi ljudski rek martinovo, ko se mošt spremeni v vino ali sv. Martin iz mošta vin. Prav na dan godovanja sv. Martina pa je s simboličnim blagoslovom mošt spremenil v vino videmski župnik Mitja Markovič.

Številni zbrani so bili deležni prijetnega kulturnega programa, ki mu je bil dodan dobrodelni značaj. Soorganizatorja dogodka sta direktorici Splošne bolnišnice Brežice mag. Nataši Avšič Bogovič, predali donacijo v višini 1.000 EUR k zaključku zbiranja sredstev za nakup tako prepotrebnega digitalnega mamografa. Celoten dogodek je z vezno besedo dopolnila voditeljica Jasmina Spahalić.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi