LINIJA CLASSIC

To je osnovna ali uvodna linija naših vin s praktičnim navojnim zamaškom. Enostavno odpiranje. Če vsebine ne izpraznite do konca, steklenico z lahkoto zaprete in postavite v hladilnik. Brez skrbi, še nekaj naslednjih dni bo vino tako, kot mora biti.

Modra frankinja Classic, 1 l

V litrski steklenici ali buteljki 0,75 l, kakor vam je bolj všeč. Naj vas ne odbije litrska steklenica, češ da gre za preprostejšo in manj kakovostno različico. Tudi v večji steklenici upravičeno nosi ime Classic. Klasična modra frankinja, višje rubinaste barve, zelo sortnega vonja po rdečih in celo zrelejših sadežih. Tanini so zreli, prijetno mehki, prav nič nasilni, skladni s celotno strukturo vina, ki deluje harmonično in ima dolg pookus. V buteljki prav tako, če ju boste primerjali. Morda je v tej nekaj več fines. 

K hrani

Rdeče k rdečemu: enostavno, dobro uveljavljeno in vedno slastno. Torej narezek s suhomesnatimi izdelki: salama, šunka, zašinek, slanina, panceta, pršut. Če so poleg kisle kumarice in gobice, jih odložite na konec. Vse, kar je zelo kislo, uniči vino, ga razvodeni, torej od dobrega vina ne bo pravega užitka. Še težje gre s hrenom, ker je tako pikanten, da vam bo omrtvil brbončice. No, saj ti dodatki sploh niso nujni. Kaj pa koline, zrezki, pečenke, jagnjetina, divjačina? Se razume. Ah, saj res, skoraj bi pozabili na jurčke.

Temperatura serviranja

od 14 do 16 °C

Spletni nakup

Modra frankinja Classic 1 l 4,80 €

Modra frankinja Classic 0,75 l 6,60 €

Povpraševanje

Podrobnosti o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilnik o zasebnosti.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi