LINIJA PREMIUM

Že ime pove, da smemo od nje pričakovati več kot od osnovne linije Classic. Vsa tri vina so ustekleničena s plutovinastimi zamaški, kar govori o resnejših namenih, torej so primerna tudi za nekajletno zorjenje, če jih ne boste zaužili takoj. V priljubljenih trgovskih verigah niso naprodaj, samo v vinotekah, sicer pa so namenjena predvsem gostincem. Zeleni silvanec in beli pinot negujemo v inoks posodi, da ohranita čim več svežine in sadnosti. Modra frankinja zori v velikih lesenih sodih, le desetina v malih sodčkih, da se lesa na čuti preveč in so note barika zgolj fine in nevsiljive začimbe.

Modra frankinja Premium, 0,75 l

Ker vinorodna dežela Posavje ponuja modri frankinji nadvse primerno rastišče pri nas, bi bil greh, če te sorte, ki so ji priznani nemški ampelografi pripisali slovensko poreklo, v osrednji posavski kleti ne bi posebej izpostavili. V štirih različicah. Tudi zato, ker jo med vsemi rdečimi sortami odlikuje najvišja vsebnost antioksidanta resveratrola, ki blagodejno vpliva na naše zdravje, saj znižuje slabi holesterol, varuje srce in zmanjšuje nevarnost rakavih obolenj. V njej je še marsikaj drugega: vonj po zrelem jagodičju, črni češnji in usnju se prepleta z nežno noto hrasta, tanini so razkošni, vendar zreli in mehki, brbončice ne skrivajo zadovoljstva zaradi mogočnega in intenzivnega okusa, vino se poslavlja dolgo, dolgo. Tudi živelo bo dolgo, vsaj še pet let. 

K hrani

Najprej se malo poglobimo v samo vino. Tanini, ki v vino pridejo večinoma iz jagodne kožice in pečk, če je bila maceracija daljša, nekaj jih lahko prispeva tudi hrastov sod, sušijo ustno votlino. Srknite nekaj modre frankinje, z njo oblijte vso ustno votlino in ugotovili boste, da so usta po požirku postala suha. Rešitev je pri roki, sočen kos katerega koli mesa v omaki. Zdaj so usta zadovoljno sočna in posušili jih bomo z naslednjim požirkom vina. Ta igra se lahko nadaljuje, dokler je kaj na krožniku in v kozarcu. Enostavno in užitkarsko!

Temperatura serviranja

od 16 do 18 °C

Spletni nakup

Modra frankinja Premium 0,75 l 11,00 € 14,95 €

Povpraševanje

Podrobnosti o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilnik o zasebnosti.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi