LINIJA PRESTIGE

Vrh kakovostne piramide, če ne upoštevamo predikatnih vin, predstavlja linija Prestige. V njej sta modra frankinja Prestige in modra frankinja Gourmet: izbrane lege in izbrano grozdje za izbrani vini. Za res velika rdeča vina, kot jim rečemo, je zorjenje v lesenih sodih obvezno. Tanini se z leti spreminjajo, postajajo mehki, sladkasti in žametasti, vino dobiva terciarne zorilne arome. Liniji Prestige namenjamo tretjino novih barik sodčkov in dve tretjini enkrat rabljenih, da odtis lesa ni premočan, da ne prekrije vina.

Modra frankinja Prestige, 0,75 l

Prestižna oznaka je upravičena. V vseh pogledih, saj gre za lepo in resno vino, v katerega se kaže poglobiti in mu odmeriti dovolj časa, ker se tako kot vsako veliko vino v kozarcu iz minute v minuto razvija in bogati. Najprej pritegne globoka in sijoča rubinasta barva, potem čudovito prepleten vonj po zrelih robidah, borovnicah, suhem sadju in figah, z nežnimi notami dima in praženega v ozadju, ki delujejo kot fina začimba, zaradi preudarnega zorjenja v lesu. Nato v ustih razvaja z mehkobo, polnostjo in sladkimi tanini ter kavno-čokoladnim pookusom. Prava mera zrele kisline mu daje pitno svežino in napoveduje še dolgo, dolgo življenje. Kupiti zdaj, lahko spiti takoj, lahko počakati najmanj pet let. 

K hrani

Najprej nasvet: bogata rdeča in nekaj ali več let zorjena rdeča vina ljubijo dekantiranje. S tem postopkom, to je prelitjem vina iz steklenice v dekantacijsko posodo, dosežemo dvoje: prvič, ločimo bistro vino od morebitne usedline, ki se je nabrala na dnu steklenice, kar je popolnoma naraven in za kakovost vina povsem neškodljiv proces; in drugič, vino prezračimo, naklonimo mu kisik, da zadiha, ker je bilo zaprto v steklenici, se mora odpreti, da se začnejo sproščati arome, to lahko traja tudi nekaj deset minut. Taka vina zahtevajo potrpežljivost in primeren krožnik. Na njem naj bodo sočen biftek, hrustljavo zapečena in v ustih topeča se pečenka, divjačina v omaki, pa tudi zorjen trdi sir se bo še kako razveselil takega vina.

Temperatura serviranja

od 16 do 18 °C

Spletni nakup

Modra frankinja Prestige 0,75 l 20,95 €

Povpraševanje

Podrobnosti o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilnik o zasebnosti.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi