Vaša košarica je prazna
Vaša košarica je prazna
Prestižna oznaka je upravičena. V vseh pogledih, saj gre za lepo in resno vino, v katerega se kaže poglobiti in mu odmeriti dovolj časa, ker se tako kot vsako veliko vino v kozarcu iz minute v minuto razvija in bogati. Najprej pritegne globoka in sijoča rubinasta barva, potem čudovito prepleten vonj po zrelih robidah, borovnicah, suhem sadju in figah, z nežnimi notami dima in praženega v ozadju, ki delujejo kot fina začimba, zaradi preudarnega zorjenja v lesu. Nato v ustih razvaja z mehkobo, polnostjo in sladkimi tanini ter kavno-čokoladnim pookusom. Prava mera zrele kisline mu daje pitno svežino in napoveduje še dolgo, dolgo življenje. Kupiti zdaj, lahko spiti takoj, lahko počakati najmanj pet let.
Najprej nasvet: bogata rdeča in nekaj ali več let zorjena rdeča vina ljubijo dekantiranje. S tem postopkom, to je prelitjem vina iz steklenice v dekantacijsko posodo, dosežemo dvoje: prvič, ločimo bistro vino od morebitne usedline, ki se je nabrala na dnu steklenice, kar je popolnoma naraven in za kakovost vina povsem neškodljiv proces; in drugič, vino prezračimo, naklonimo mu kisik, da zadiha, ker je bilo zaprto v steklenici, se mora odpreti, da se začnejo sproščati arome, to lahko traja tudi nekaj deset minut. Taka vina zahtevajo potrpežljivost in primeren krožnik. Na njem naj bodo sočen biftek, hrustljavo zapečena in v ustih topeča se pečenka, divjačina v omaki, pa tudi zorjen trdi sir se bo še kako razveselil takega vina.
od 16 do 18 °C
Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.