Nova meteorološka postaja na Sremiču nad Krškim

Za spremljanje meteoroloških podatkov smo na posestvu Sremič postavili meteorološko postajo Davis Vandange Pro2, ki slovi kot robustna in zanesljiva meteorološka postaja. Postaja je vključena v sistem Davisovih postaj. Njeno oddajanje aktualnih vremenskih podatkov skupaj z aktualno napovedjo za da dni lahko spremljate na naslovu www.weatherlink.com/user/kzkrskosremic.

Do natančnejših podatkov dobite, če kliknete zavihek Summary. Postaja meri temperaturo, zračni tlak, vlago, smer in moč vetra, padavine ter omočenost listja. Podatki se avtomatsko obnavljajo vsakih nekaj minut. Na zavihku Map, pa lahko spremljate podatke postaj iz celega sveta. Nam najbližji sta v Sevnici in v Trebnjem.

Skupaj s postajo smo postavili še tipalo za omočenost listja in programsko opremo za spremljanje bolezni in škodljivcev v vinogradu. Ta del je testni, trenutno spremljamo delovanje, razvoj bolezni in s tem tveganje za izbruh.

Pridobljene informacije iz meteorološke postaje bodo zelo koristile vinogradnikom glede uporabe fitofarmacevtskih pripravkov ter posledično do kvalitetnejšega grozdja.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi