PREDIKATNA VINA

Pravimo jim tudi vina posebnih trgatev ali botritična vina, ker jim daje poseben značaj žlahtna gniloba, na kratko botritis. Žlahtna gniloba? Kako je lahko gniloba žlahtna? Ta dva pojma se vendar izključujeta. Pri takih vinih prav nič, celo zaželena je in tudi nujna. Skrivnost in modrost narave. Vanjo lahko proniknete tudi z okušanjem naših predikatnih vin. Ne zgodijo se vsako leto, marsikaj se mora ujeti, od zdravega grozdja do primerno suhega in zgolj rahlo megličastega vremena v pozno jesen ali zimo, da lačne divjadi niti ne omenjamo. In seveda zmrzal ob pravem času za ledeno vino. Zato so redka, zato so posebna in edinstvena.

Predikatna vina

Laški rizling, izbor, 0,5 l

Laški rizling, izbor, 0,5 l

Za izbor se odberejo samo najboljši, najbolj dozoreli deli grozdja. Zlata barva, botritične note po suhem sadju, oreščkih, rozinah, okus in pookus sta zelo rozinasta.

Več

Sauvignon, izbor, 0,5 l

Sauvignon, izbor, 0,5 l

Sauvignon je hvaležna sorta za mojstre predikatov. Lepa iskriva barva starega zlata, vonj po suhem senu, papriki, poprovi meti, rožičih in tropskem sadju. Sortno prepoznaven z botritično zrelim pridihom v ozadju.

Več

Laški rizling, suhi jagodni izbor, 0,375 l

Laški rizling, suhi jagodni izbor, 0,375 l

Suhi jagodni izbor je redkost, ki nam jo nakloni narava vsake toliko časa. Vonj je bogato sestavljen, po suhem sadju, figah in rozinah, vse skupaj zaokroža akacijev med.

Več

Modra frankinja, suhi jagodni izbor, 0,375 L

Modra frankinja, suhi jagodni izbor, 0,375 L

Predikati iz rdečih sort so zelo redki, tako visoki pa sploh. Toda nam je uspelo in na to smo ponosni. Oljnato mehko in sladko vino najprej navduši s čisto jantarno barvo, medeni vonji se prepletajo s suhim sadjem, okus je dolg in vztrajen.

Več

Sauvignon, ledeno vino, 0,375 l

Sauvignon, ledeno vino, 0,375 l

Tudi ledeni sauvignon je še vedno sortno prepoznaven. Po suhem senu, z nekaj domišljije, kot bi ga vonjali pozimi v hudem mrazu na kozolcu. Pa zeliščne note, vonj po medu, suhem sadju, rozinah, v praznem kozarcu tudi po pehtranu. V ustih nas razvaja s sladko mehkobo in sočnostjo.

Več

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi