Cviček PTP

Svetovni vinski posebnež

Dežela cvička PTP

Rajska Dolenjska

"Tam so meseci sami maji," je nekoč zapisal pesnik Tone Pavček, dolenjski rojak, in ji zapel še drugačen hvalospev: "Mirna, lepa, zaokrožena in sama v sebi neskončno skladna pokrajina …"

Da, prav taka je. Pa tudi s soncem radodarno obsijana, z razgibano gričevnato pokrajino, rodovitno zemljo, vinski trti naklonjenim podnebjem in z marljivimi ter veščimi vinogradniki in kletarji. Zato vinorodni okoliš Dolenjska daje paleto izjemnih vin, med katerimi posebej izstopa dolenjski in svetovni vinski posebnež – cviček PTP. 

Cviček s tradicijo

Svetovni vinski posebnež cviček PTP je vino z bogato večstoletno tradicijo. Posebnež zato, ker je pridelan iz rdečkastih, rdečih in belih sort, kar evropska zakonodaja dovoljuje le izjemoma. 

Cviček PTP iz Kleti Krško navdušuje z nežnim okusom vabljive kakovosti, kar dokazujejo tudi številna priznanja z ocenjevanj vin. Je suho vino z nizko alkoholno stopnjo, do 10 vol. %, v katerem odseva radoživa dolenjska pokrajina. Lahkotno, sveže, pitno in hkrati živahno vino cviček PTP je vino sodobnega človeka.

V Evropski uniji je zaščiten z oznako PTP – priznano tradicionalno poimenovanje, kar mu zagotavlja visoko kakovost in hkrati postavlja stroga pravila, po katerih ga lahko pridelujemo le v njegovi domovini, Dolenjski. Prav zato je edinstven. 

Svet kulinaričnih užitkov

Izvrstno vino za vsak dan

Cviček PTP Kleti Krško ustvarja priložnosti za sproščeno druženje in razigranost. Njegove značilnosti so svetlo rdečkasta barva z rubinastim odtenkom, vabljivo sveža sadna aroma, ki spominja na maline, jagode in ribez, ter pitnost. 

Je izvrstno vino za vsak dan, kot nalašč za sodoben življenjski slog. Ker je brez ostanka sladkorja, je primeren tudi za bolnike s sladkorno boleznijo. In še kako zna kulinarično razvajati, saj se odlično druži s številnimi jedmi ter s svojo lahkotnostjo in živahnostjo dopolnjuje veliko različnih okusov. Še posebej dobro se poda k suhomesnatim in mesnim jedem. Najboljšo aromo razvije, če ga postrežemo pri temperaturi od 12 do 14 °C. 

Okusite vino v grajski kleti

Vinorodna Dolenjska vabi med svoje mehke in razgibane griče vse ljubitelje neokrnjene narave, rekreacije, gradov, dvorcev in pestre zgodovine. Popeljali vas bomo skozi edinstveno staro grajsko vinsko klet, zdaj dom naših kakovostnih in vrhunskih vin, ter vam v prijetnem ambientu predstavili naša vina in vinskega posebneža – CVIČEK PTP. 

VEČ

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi