TURN Beli Pinot Premium

Beli pinot Premium

TURN Beli pinot Premium 0,75 l

Beli pinot je bela sorta vinske trte, ki je nastala kot genska mutacija sivega pinota, ki izhaja iz modrega pinota. V Belem pinotu je užival še Karel Veliki, saj ima vino veliko presenetljivih lastnosti in svojstven značaj. Gre za mladostno lahko sveže vino s sadnim okusom, med katerimi prevladujejo okus po jabolku, hruški in kutini. Ker se Beli pinot dobro znajde v zvrsteh, mirnih in penečih vinih ter lahko doseže zavidlivo visoko kakovost med predikati, je pravzaprav zelo hvaležna sorta.

VSAKO VINO IMA SVOJO ZGODBO - FRESKA Z UPODOBITVIJO VOLOVSKE DVOVPREGE, KI TOVORI VELIK VINSKI SOD
Območje današnje Cerkljanske ceste (Drnovo–Cerklje ob Krki) je v arheološki literaturi od 19. stoletja dalje znano kot prostor jugovzhodne nekropole antičnega mesta Nevioduna (danes Drnovo pri Krškem – 6 km od Kleti Krško) in trase njegove vpadnice ter južnega vodovoda. Rimljani so častili vino, a je bila v zgodnjem Rimu vino velika redkost. Med izkopavanji v nekoč rimskem mestu Nevioduna, danes Drnovo so arheologi v grobnici rimske nekropole  našli  fresko z upodobitvijo volovske dvovprege, ki tovori velik vinski sod. Motiv smo želeli na svojstven način ohraniti, zato smo ga uporabili na etiketi našega Belega pinota. Na ta način smo se poklonili Rimljanom, začetnikom vinske trte pri nas.

K hrani

Čeprav ni mediteranska sorta, ne bo podlegla priboljškom, ki nam jih ponuja morje: škampi, školjke, lignji, hobotnice, najsi bodo na žaru, v omaki, s testeninami ali rižem. Vse te jedi delujejo rahlo sladkasto. Za večji užitek k takim ponudimo vino z lepo kislino, da se kontrasta združita v harmonično celoto. Ljubitelji mesa, ne oklevajte: piščanec na žaru, ocvrt, pečen skupaj s krompirjem, ribji file, tudi teletina. Ne boste zgrešili.

Temperatura serviranja

od 10 do 12 °C

Povpraševanje

Podrobnosti o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilnik o zasebnosti.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi