LINIJA CLASSIC

To linijo zaznamujejo prepoznavna sadnost, všečna svežina in vabljiva pitnost. Lahko bi rekli, da so vina prikupna, enostavno razumljiva, za vsakdanje uživanje k najrazličnejšim jedem.

Turn Classic Cviček PTP 0,75 l

DOMOVINA CVIČKA PTP

S soncem obsijana, razgibana, gričevnata pokrajina dolenjskega vinorodnega okoliša, rodovitna zemlja, specifično podnebje in tla ter pridne roke pišejo svojo zgodbo v pestri paleti izjemnih vin. Skozi stoletja pridelave so vinogradniki ustvarili kakovostna in vrhunska vina, med katerimi ima pomembno mesto prav gotovo svetovni vinski posebnež, cviček PTP. Vino cviček PTP izraža značaj geografskega porekla Dolenjske, ki je danes tudi edina domovina cvička PTP

CVIČEK S TRADICIJO

Svetovni vinski posebnež cviček PTP je vino z bogato večstoletno tradicijo. Posebnež zato, ker je pridelan iz rdečkastih, rdečih in belih sort, kar evropska zakonodaja dovoljuje le izjemoma.  

Cviček PTP iz Kleti Krško navdušuje z nežnim okusom vabljive kakovosti, kar dokazujejo tudi številna priznanja z ocenjevanj vin. Njegove značilnosti so svetlo rdečkasta barva z rubinastim odtenkom, vabljivo sveža sadna aroma, ki spominja na maline, jagode in ribez, ter pitnost.  Je suho vino z nizko alkoholno stopnjo, do 10 vol. %. Lahkotno, sveže, pitno in hkrati živahno vino cviček PTP je vino sodobnega človeka. 

Danes je v Evropski uniji zaščiten z oznako PTP – priznano tradicionalno poimenovanje. To mu zagotavlja visoko kakovost in hkrati postavlja stroga pravila, po katerih ga lahko pridelujemo le v njegovi edini domovini, Dolenjski. Prav zato je edinstven. 

SVET KULINARIČNIH UŽITKOV

Cviček PTP Kleti Krško ustvarja priložnosti za sproščeno druženje in razigranost.  Je izvrstno vino za vsak dan, kot nalašč za sodoben življenjski slog. 

Poleg izjemnega okusa ima cviček PTP tudi mnoge pozitivne učinke na zdravje, saj v primerjavi z drugimi vini vsebuje bistveno več kisline in nižjo alkoholno stopnjo. Peter Kapš, dr. medicine, v knjigi Cviček: tudi hrana in zdravilo predstavlja, da cviček PTP ugodno vpliva na prebavo, saj je naravni pripomoček pri pospeševanju delovanja prebavnih organov, pospešuje tek, preprečuje nespečnost, krepi krvni obtok, pomaga ljudem z malo kisline v želodcu, pa tudi tistim, ki imajo povišan krvni tlak. Ker je brez ostanka sladkorja, je primeren tudi za bolnike s sladkorno boleznijo. 

K hrani

Piten, da mu ni para, svetlo rdečkast z rubinastim odtenkom, vabljivo svež in saden, po malinah, jagodah in ribezu. Takšen je cviček PTP Kleti Krško, ki ponuja priložnosti za veselo in sproščeno druženje. Še najbolj ob izbranih jedeh. No, lahko je že aperitiv, saj bo s svežino in zmerno kislino vzdramil brbončice in jih pripravil na nova doživetja. Potem se pojedina lahko začne. Ni boljšega kot suhomesnate dobrote poplakniti s kozarcem cvička. Če je poleg še topel kruh iz krušne peči, bodo užitki skoraj rajski. Tudi koline se nadvse rade družijo s tem dolenjskim veseljakom. In ne razmišljajte preveč, sočna pečenka, takšna ali drugačna, naravnost kliče po kozarcu cvička. Pazite le, da ne bo ne prehladen ne pretopel, najboljšo aromo ponuja pri od 12 do 14 °C. Sicer pa, zaradi svoje lahkotnosti je cviček PTP kot nalašč za sodoben življenjski slog. Ker je brez ostanka sladkorja, je primeren tudi za bolnike s sladkorno boleznijo.

Temperatura serviranja

Najboljšo aromo razvije, če ga postrežemo pri temperaturi od 12 do 14 °C.

Spletni nakup

Turn Classic Cviček PTP 0,75 l 3,60 € 4,20 €

Povpraševanje

Podrobnosti o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilnik o zasebnosti.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi