Turn Modra frankinja 1 L

4,80 €

Enostavno modra izbira za užitkarje

Frankinja je modra izbira za vse tiste, ki se navdušujete nad rdečimi vini. Zapeljali vas bosta njena globoka rubinasta barva ter harmoničen okus. Kot kulinarična spremljava je nepogrešljiva ob salamah, šunkah, slanini, panceti, pršutu, divjačini, jagnjetini in drugih dobrotah.

Videz, aroma in okus

Videz: višja rubinasta barva z intenzivnimi vijoličnimi odtenki.
Aroma: temno jagodičje.
Okus: prijetno mehki tanini, srednje dolg pookus.

Sommelier priporoča

K hrani: prijetno spremlja narezke s suhomesnatimi izdelki: salama, šunka, zašinek, slanina, panceta, pršut, tudi zrezke, pečenko, jagnjetino in divjačino.
Temperatura serviranja: 14–16 °C.
Potencial staranja: 3 leta.

Pridelava

Grozdje: modra frankinja

Zgodba

Zgodba: Legenda o neuresničeni ljubezni, otroku, hrastu in zibelki. Legenda pripoveduje o mladem grofu Mariji Aleksandru Auerspergu, ki se zaljubi v prelepo, a revno dekle. Velika ljubezen zaradi nasprotovanja njegovih staršev ni uslišana. Mladi grof se naposled poroči z dekletom svojega stanu, nesojeni srčni izbranki pa obljubi, da bo posekal mogočni hrast, pod katerim sta preživljala svoje skrivne in srečne trenutke ter iz njega stesal zibelko za svojega prvorojenca. Grof je držal obljubo in v hrastovo zibelko položil sina Antona Aleksandra Auersperga, ki je kasneje postal znan kot pesnik in osebni prijatelj največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Z njim si je delil ljubezen do literature ter dobre vinske kapljice, ki je zorela v Auerspergovi grajski kleti. Zibelka je danes na ogled v Narodnem muzeju Slovenije, zgodba pa živi v Kleti Krško in se skozi Modro frankinjo prenaša iz roda v rod. Več

Produktni list

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi