Turn Premium Modra frankinja 0,75 L

14,95 €

Pridih sodobnosti s poudarkom energije sortnosti

Visoko nad Krškim, na vinorodni legi Sremič uspeva trta, ki vinu podarja prefinjen in izrazit karakter. Srečanje z brbončicami v ustih ustvari žameten, sadno sočen in mineralni okus, ki se sčasoma razvije v dolg prijetno poln odhod. Vse z namenom, da se zaljubite vanjo in se ji do popolnosti predate.

Videz, aroma in okus

Videz: temno rubinasto rdeča barva z vijoličnim odsevom.
Aroma: prijetne note zrelega jagodičja.
Okus: mehak in harmoničen, elegantni in zreli tanini, dolg in topel pookus.

Sommelier priporoča

K hrani: odlično prija k steaku v poprovi ali česnovi omaki, bifteku, florentinskemu zrezku, pikantnim zrelim sirom ali temni čokoladi.
Temperatura serviranja: 16–18 °C.
Potencial staranja: 5 let.

Pridelava

Grozdje: modra frankinja

Zgodba

Zgodba: Legenda o neuresničeni ljubezni, otroku, hrastu in zibelki. Legenda pripoveduje o mladem grofu Mariji Aleksandru Auerspergu, ki se zaljubi v prelepo, a revno dekle. Velika ljubezen zaradi nasprotovanja njegovih staršev ni uslišana. Mladi grof se naposled poroči z dekletom svojega stanu, nesojeni srčni izbranki pa obljubi, da bo posekal mogočni hrast, pod katerim sta preživljala svoje skrivne in srečne trenutke ter iz njega stesal zibelko za svojega prvorojenca. Grof je držal obljubo in v hrastovo zibelko položil sina Antona Aleksandra Auersperga, ki je kasneje postal znan kot pesnik in osebni prijatelj največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Z njim si je delil ljubezen do literature ter dobre vinske kapljice, ki je zorela v Auerspergovi grajski kleti. Zibelka je danes na ogled v Narodnem muzeju Slovenije, zgodba pa živi v Kleti Krško in se skozi modro frankinjo prenaša iz roda v rod. Več

Produktni list

Gurmanski užitki v družbi naših vin

Dober tek!

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi