LINIJA PREMIUM

Že ime pove, da smemo od nje pričakovati več kot od osnovne linije Classic. Vsa tri vina so ustekleničena s plutovinastimi zamaški, kar govori o resnejših namenih, torej so primerna tudi za nekajletno zorjenje, če jih ne boste zaužili takoj. V priljubljenih trgovskih verigah niso naprodaj, samo v vinotekah, sicer pa so namenjena predvsem gostincem. Zeleni silvanec in beli pinot negujemo v inoks posodi, da ohranita čim več svežine in sadnosti. Modra frankinja zori v velikih lesenih sodih, le desetina v malih sodčkih, da se lesa na čuti preveč in so note barika zgolj fine in nevsiljive začimbe.

TURN Premium Sauvignon 0,75 l

Sauvignon Premium pridelujemo iz grozdja, ki dozori na izbranih legah Sremiča. Vrhunska lega zagotavlja optimalno dozorelost, ki se v harmoniji odraža tudi v kozarcu. V vonju se prepletajo pikantnost sorte, vonj koprive, medenost bezga in zelene note paradižnikovega lista, kar daje vinu svojstveno kompleksnost in mineralnost.

Zgodba

Mlinsko kolo kot simbol napredka, energije in gibanja. 

Steklenico Savignona, ki ga umeščamo pod blagovno znamko Turn smo simbolično okrasili z mlinskim kolesom, ki simbolizira napredek, energijo in gibanje. Zgodba o mlinskem kolesu se prepleta z zgodbo o Trapistih, ki so svoje ime dobili po francoskem samostanu La Trappe. V 19. stoletju so omenjeni menihi naselili grad Rajhenburg ter ga nemudoma pričeli obnavljati. Z njimi je v okolici gradu zavel svež veter, ki je s seboj prinašal drzne zamisli ter gospodarski razvoj. Trapisti so zgradili 3 km dolg vodovod do gradu, si napeljali vodo v hleve in na vrtove ter leta 1896 zgradili tudi dve novi stavbi, v katerih so odprli tovarno čokolade in likerjev. Za omenjene dejavnosti so potrebovali razsvetljavo, zato so ob vznožju gradu v nekdanjem mlinu, ki so ga kupili od grofa Auersperga, postavili lastno elektrarno, ki je bila sploh prva v teh krajih. Poleg zemljišč v okolici gradu so imeli menihi v lasti tudi vinograde z velikimi vinskimi kletmi na Sremiču in so pridelovali odlično vino. 

K hrani

pečena postrv, jedi iz špargljev, pikantni domači siri

Temperatura serviranja

od 10 do 12°C

Spletni nakup

TURN Premium Sauvignon 0,75 l 12,90 €

Povpraševanje

Podrobnosti o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilnik o zasebnosti.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi