Turn Prešerno 1L

"Šrajbarsko vino je čarni napoj, v glavi budi mi misli nebroj, nekaj prelijem jih v zdravljico, z njo obujam staro resnico.

Turn Prešerno 1L

Prešerno je prvo vino iz linije turn, ki je nastalo pod navdihom starodavnih zgodb mitov in legend ter se vinoljubcu ponuja skozi poemo. V novo kvalitetno suho belo dolenjsko zvrst se v tretjinskih deležih združijo udomačene sorte kot so kraljevina, rumeni plavec ter laški rizling. Vino odlikuje njegova svežina, sadni vonj ter poln in kremast okus. Ljudje si za vsak dan radi privoščimo vino, ki je kvalitetno, osvežilno in pitno ter ga lahko ponudimo ob različnih jedeh in ob različnih priložnostih. Prav takšno je vino Prešerno. Izbirate lahko basic (1 L) ter classic (0,75 L) različico. Basic je primeren za odličen osvežilni špricar.

VSAKO VINO IMA SVOJO ZGODBO - ALI VEMO, KAKO JE NASTALA PREŠERNOVA ZDRAVLJICA?

Kdaj, kako in kje je bila spisana Prešernova Zdravljica, je zavito v tančico skrivnosti. Zagotovo vemo, da je France Prešeren cenil vino, da si je rad privoščil kozarček ali dva ter da je bil poln umetniškega navdiha. Še posebej v čislih je imel vino iz Leskovca (danes Klet Krško), ki je zorelo v vinski kleti njegovega prijatelja Anastazija Grüna. Ko se jima je pridružil še Andrej Smole, so omamljeni od čarov vina razgrabljali o literaturi in skovali marsikateri umetelni stih.

K hrani

Vino Prešerno se odlično poda k sirom (tudi ovčjim), ribam, perutnini ter lažjim jedem.

Temperatura serviranja

od 10 do 12°C

Spletni nakup

Turn Prešerno 1L 3,06 € 3,60 €

Povpraševanje

Podrobnosti o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilnik o zasebnosti.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi