Srečanje pod zadružno lipo

Razigrano in živahno je bilo prvo Srečanje pod zadružno lipo, ki so ga organizirali v Zadružni zvezi Slovenije. Predstavili smo zadružne vinske kleti Klet Brda, Hiša Vin Emino - kjer je dobro doma, Klet Krško, Vinska Klet Metlika, Vinakras Sežana in napovedali, da se bomo na tem mestu še srečali.

Vrt, ki se skriva za mogočno stavbo Zadružne zveze Slovenije, v kateri domujemo vse od naših začetkov, naj postane naše redno srečališče in prostor, kjer se rojevajo novi načrti in ideje za uspešno prihodnost slovenskega zadružništva.

"Zadruge so najbolj pravičen poslovni sistem, ki diha za kmeta, deluje za kmeta in se razvija za kmeta," je na dogodku povedal predsednik ZZS Borut Florjančič ter zadružne vinske kleti izpostavil kot primer dobre prakse, ki blestijo tako doma kot preko meja.

V Sloveniji deluje pet zadružnih vinskih kleti, ki združujejo 860 vinogradniških družin, ki skupaj obdelujejo 1.400 hektarjev vinogradov in pridelajo 10 milijonov litrov odličnih vin letno. Vina zadružnih vinskih kleti sodijo med najbolj priznana vina doma in po svetu, tudi v zadnjem letu so blestela na sejmu Agra, na mednarodnem vinskem tekmovanju Decanter ter na ameriškem Great American International Wine Competition.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi