LINIJA PREMIUM

Že ime pove, da smemo od nje pričakovati več kot od osnovne linije Classic. Vsa tri vina so ustekleničena s plutovinastimi zamaški, kar govori o resnejših namenih, torej so primerna tudi za nekajletno zorjenje, če jih ne boste zaužili takoj. V priljubljenih trgovskih verigah niso naprodaj, samo v vinotekah, sicer pa so namenjena predvsem gostincem. Zeleni silvanec in beli pinot negujemo v inoks posodi, da ohranita čim več svežine in sadnosti. Modra frankinja zori v velikih lesenih sodih, le desetina v malih sodčkih, da se lesa na čuti preveč in so note barika zgolj fine in nevsiljive začimbe.

Zeleni silvanec Premium, 0,75 l

Pričakovano stopnjevanje v primerjavi s klasičnim. Barva že skoraj zlata, takšno da prezrelo grozdje. Vonj je zrelo saden, poln, eleganten, spominja na hruško in ananas, nato še na oreščke in mandlje. Vsega tega bogastva pri zelenem silvancu skoraj ne bi pričakovali, a ga v veščih rokah očitno zmore. In dovolj svežine od zrele kisline in iskrivosti, da bo brez težav zmogel še nekaj naslednjih let. Vino za danes in za jutri z dolgim in čistim odhodom. 

K hrani

Najprej bi na tem mestu lahko ponovili tisto, kar velja za zeleni silvanec Classic, le da Premiuma ne kaže ponujati kot aperitiv, ker je drugih možnosti dovolj. Če na kratko povzamemo: belo vino za belo, svetlejše meso in kar je temu podobnega. Staro pravilo torej tudi v tem primeru velja. Ker pa Premium ponuja več telesnega bogastva in polnosti kot Classic, naj bodo tudi spremljajoče jedi polnejše, bolj pikantne, lahko so izdatneje začinjene.

Temperatura serviranja

od 11 do 13 °C

Spletni nakup

Zeleni silvanec Premium 0,75 l 9,60 €

Povpraševanje

Podrobnosti o pridobivanju in obdelavi osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilnik o zasebnosti.

Starostna omejitev

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena polnoletnim osebam.
S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste stari 18 let ali več.

Vstopi