Splošni pogoji poslovanja

S pogoji poslovanja so definirana pravila pri nakupovanju preko »spletne trgovine Kmečke zadruge Krško« (v nadaljevanju: spletna trgovina). Pravila omogočajo kvaliteto naših uslug in zadovoljstvo kupca. Pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika oziroma kupca ter poslovni odnos med njim in trgovino kot ponudnikom oz. prodajalcem.

Vse informacije, objavljene na tej spletni strani, so splošne informativne narave in ne predstavljajo pravnega nasveta ali kakršnekoli druge storitve. Trudili se bomo, da bodo vsi podatki in informacije, objavljeni na spletni strani www.klet-krsko.si vsa vina točni in ažurni, vendar ne odgovarjamo za morebitne napake pri delovanju spletne strani ali za zamudo pri ažuriranju informacij.

Splošni pogoji poslovanja spletnih strani www.klet-krsko.si so usklajeni z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e poslovanje.

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.klet-krsko.si ter se z njimi strinja.

Identiteta ponudnika

Kmečka zadruga Krško z.o.o. je vpisana v sodni register pod vl. št. 20004400 ter je zavezanka za DDV ter je registrirana tudi za prodajo po internetu.

Bistvene značilnosti blaga

So opisane pri vsakem konkretnem izdelku v spletni trgovini.

Dostopnost izdelkov

Vsak izdelek, ki je v ponudbi v naši spletni trgovini in je na zalogi, bo odposlan/odpremljen v razumnem roku (v največ 2 delovnih dneh, v večini primerov še prej.

Vse pošiljke so zavarovane in Vam v primeru poškodovanja pošiljke, le to zamenjamo z novo ali vrnemo vaš denar.

V primeru naročil do 13. ure bo pošiljka predvidoma dostavljena naslednji delovni dan oziroma najkasneje v roku treh delovnih dni. Naročila, ki prispejo v petek po 13. uri se jih odpremi v ponedeljek. Poštnino zaračunavamo po ceniku Pošte Slovenije. Pri naročilu nad 60€ je poštnina brezplačna.

V primeru, da ob dostavi niste dosegljivi, Vas bodo obiskali še enkrat oziroma boste dobili obvestilo o prispeli pošiljki.

Cena poštnine je 6,00 eur za posamezno naročilo. Pri znesku nakupa nad 60,00 eur je dostava brezplačna.

Če naslovnik ob poskusu dostave ni dosegljiv, se mu pusti pisno obvestilo o času in kraju prevzema pošiljke.

Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik – Pošta Slovenije. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti prevoznika ali ponudnika.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije.

Izdelki so v spletni prodajalni dostopni le fizičnim osebam.

Cene

Vse cene naših izdelkov so jasno in nedvoumno prikazane – razvidno je, kaj je cena izdelka (vse cene že vključujejo DDV) in kaj strošek dostave/poštnine. Strošek poštnine velja za državo Slovenijo. V primeru, da izdelek naročate za dostavo v drugi državi, vas bomo o strošku poštnine naknadno obvestili.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji.

Način plačila

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila:

  • plačilo po povzetju; v kolikor kupec želi plačati po prevzemu je tak način možen le s plačilom v gotovini. Kupec mora biti ne glede na vrednost pošiljke osebno prisoten pri prevzemu. V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plačate poštarju dejanski znesek, ki ste ga prejeli pri potrditvi naročila.
  • plačilo s kreditno kartico preko interneta; naročeno vino lahko kupec varno plača tudi s kreditno kartico. Ponudnik sprejema: Visa, Mastercard in Maestro.

Spletni ceni izdelka se prišteje še stroške dostave, ki znaša 6,00 € V stroške dostave je zajeto pakiranje, poštnina in transport. Ob nakupu nad 60,00 EUR strošek dostave ne bo zaračunan.

  • Naročilo izdelka/izdelkov Kupec izbere želeni izdelek in klikne na gumb »dodaj v košarico«. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej viden znesek. Če izbrani izdelek kupcu ne ustreza, klikne na gumb »košarica«, kjer se mu prikaže izbirno okno »količina« ter tam izbere količino »0« ter klikne na gumb »posodobi košarico« ali klikne na rdeč križec na levi strani izdelka. Če želi kupec z nakupom nadaljevati (kupiti želi še druge izdelke), klikne na gumb »nazaj na trgovino«. Ko kupec izbere vse želene izdelke, v obrazec pod košarico vnese zahtevane podatke. Ko kupec potrdi naročilo (klik na gumb »nadaljuj na blagajno«), sprememba naročila prek spletne strani več ni možna.
  • Naročilo v obdelavi Po oddaji naročila kupec prejme e-obvestilo, da je njegovo naročilo sprejeto in v obdelavi. Morebitne spremembe ali preklic naročila lahko kupec opravi v roku ene ure od potrditve naročila na spletu in sicer na e-naslovu: narocila@klet-krsko.si Kupec odgovarja za podatke, dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova. Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun). Pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku. Kupec lahko zahteva ponovni izpis pogodbe (računa) tako, da zaprosi zanj na naslov: narocila@klet-krsko.si  Kupcu bomo pogodbo ( račun) ponovno poslali na želen naslov (e-naslov ali klasični poštni naslov).

Pritožbe in spori

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po svojih najboljših močeh trudimo izpolniti pričakovanja kupcev. Če pa bi navkljub temu prišlo do pritožb, reklamacij, prosimo, da jih kupec pisno posreduje na e-naslov narocila@klet-krsko.si. Vse morebitne reklamacije (in spore) si bomo prizadevali rešiti sporazumno, postopek obravnave pritožbe pa je zaupen. Hvala za zaupanje, prepričani smo, da ga bomo upravičili.

Pravica do odstopa

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e- naslov narocila@klet-krsko.si ), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini in obliki, razen če je blago uničeno, pokvarjeno. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski ( osebni ) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Blago se vrne ponudniku na naslov Kmečka zadruga Krško z.o.o., Rostoharjeva ulica 88,8270 Krško.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine Kmečka zadruga Krško z.o.o. je varno. Plačilo lahko opravite s plačilno kartico (Maestro, MasterCard, in Visa) Varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami zagotavlja vmesnik Ingenico, ki posreduje informacije banki. Ponudnik Klet Krško ne shranjuje osebnih in plačilnih podatkih na strežnik. Ponudnik (Klet Krško) ima z izjavalcem spletnih plačil sklenjeno pogodbo za namen izvajanja storitev plačevanje preko spleta. Vse transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL), za katerega skrbi izvajalec storitve. Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter odgovarja za škodo nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

Varnost osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za vodenje računov, ponudb in ostalo potrebno dokumentacijo.

Odveza odgovornosti

Po svojih najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da teh podatkov na spletnih straneh ne uspemo popraviti dovolj hitro. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, mora kupec/uporabnik vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Pridržujemo si pravico, da pogoje poslovanja spremenimo kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, dogodki itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede tako, da odgovori na e-novice, v polje ”zadeva” pa napiše ODJAVA. Preklic lahko posreduje tudi drugače na e-naslov: narocila@klet-krsko.si. S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe, akcijah, dogodkih itd.

Opozorila

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru bo ponudnik takoj odstopil od pogodbe.

Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Vsebina strani

Ste stari več kot 18 let?

Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je namenjena le polnoletnim osebam.

This site is registered on wpml.org as a development site.